Народна странка: Превентивно деловање, а не отклањање узрока након поплава

Народна странка у Крагујевцу одржала је конференцију за новинаре поводим поплава које су недавно задесиле Крагујевац.

У овој политичкој организацији тврде да поплаве које су задасиле Крагујевац показују да локална власт није способна да, кроз опредељивање буџетских средстава, одреди шта су стварни проблеми и приоритети у финансирању града.

Други пут за месец дана грађани Крагујевца суочавају се са бујучним водама које су оштетиле путеве, стамбене објекте и мостове.

До ових догађаја не би дошло да се домаћински пословало, сматрају у Народној странци у Крагујевцу.

Требало је превентивно деловати, како би последице невремена биле мање, а не узроке отклањати тек када се поплаве догоде, наводе у Народној странци у Крагујевцу.

На конференцији за новинаре у Народној странци у Крагујевцу једна од тема била је принудна ликвидација „Застава“ Завода за здравствену заштиту радника.

Сматрају да је градски буџет лоше пројектован и питају где би отишло 500 милиона динара које је град определио за Заставину амбуланту.

Подсећају и да су активисти Народне странке учествовали у потписивању Петиције за опстанак ове медицинске установе коју су покренули Крагујевчани.

Извештава новинарка Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *