У плану реконструкција вртића “Колибри”

Ребалансом буџета локална самоуправа предвидела је издвајање средстава из градске касе која ће бити утрошена за адаптацију вртића “Колибри”.

Овај вртић је један од већих објеката Предшколске установе “Ђурђевдан” у коме је смештена кухиња.

У локалној самоуправи наводе да ће у наредном периоду бити урађен план за постављање рампи како би се деци са инвалидитетом омогућио лакши и приступачнији долазак до вртића.

У Предшколским установама “Нада Наумовић” и “Ђурђевдан” трнутно нема деце са инвалидитетом али се у групама крагујевалких вртића налазе малишани који имају посебне потребе.

Члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима Владимир Доби је нагласио да је просветна инспекција наложила локалној самоуправи да у наредном периоду изгради рампе које ће у случају потребе бити намењене најмлађим Крагујевчанима са инвалидитетом.

Из градског буџета планирана су и средства за адаптацију објекта “Колибри” у коме је смештена централна кухиња а који се налази у насељу Багремар.

Ребалансом буџета предвиђено је издвајање финасијских средстава и за адаптацију фасада у предшколским објектима у којима је то неопходно као и промена грејне инсталације.

Почетак радова на овим пословима планиран је у наредној 2021. години.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *