Ускоро израда седишта за БМВ (BMW) у Слободној зони Шумадија

Градски парламент донео је одлуку о проширењу Слободне зоне Шумадија, што ће директно допринети реализацији планиране инвестиције од 35 милиона евра, јер ће на проширеном поседу брендирани произвођач почети израду седишта за БМВ.

Директор Слободне зоне Шумадија Марко Вујновић је рекао да се у првој половини наредне године очекује запослење 290 радника у новом индустријском погону.

На површини од преко 10 хектара смештене су производне хале водећих светских произвођача компоненти које се уграђују у унутрашњост аутомобила.

Јанфенг предводи побољшање пословног амбијента у граду, а како су данас сви произвођачи аутомобилске опреме клијенти ове компаније, то су и очекивања велика – да Слободна зона Шумадија развије локалну економију и привреду.

Испоставило се да је постојећа површина постала тесна и да се очекују нови произвођачи у суседству Јанфенга.

И управа Царинарнице има повећан обим посла како се Слободна зона Шумадија развија, оцењује Вујновић. Нова радна места се ускоро очекују.

Убрзано инфраструктурно опремање локације, изградња нових улица, најављено успостављање железничког саобраћаја у близини, завршетак ауто пута ка Баточини, изградња нових путних праваца који треба да премреже Шумадију са Ибарском магистралом, не „додају гас“ само бржем и ближем заокружењу индустријске целине, већ су и обавеза државе и локалне самопураве како би се инвеститорима обезбедили услови за рад.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *