У припреми нови Закон о становању и одржавању зграда

Након пет година функционисања, Закон о становању и одржавању зграда би требало ове године да добије допуне и измене које ће се односити на недостатке и проблеме са којима су се сусретали како станари тако и управници стамбених заједница.

Закон о становању и одржавању зграда донет је крајем 2017. а са применом се започело 2018. године.

Кроз свакодневно функционисање управника и станара током пет година примене показали су се недостаци на основу којих се дошло до закључка шта треба променити, боље дефинисати или потпуно избрисати из овог закона.

За наредни период у плану је измена и допуна закона, а Крагујевачки кућни савет ће након дугогодишњег искуства својим предлозима учествовати у његовој изради.

У пракси се показало да велики проблем представљају дотрајале инсталације у старим зградама што је довело до низа проблема који би новим законом могли бити регулисани.

Крагујевачки кућни савет ће организовати јавну трибину на коју ће бити позвани управници из редова станара, професионални управници као и сами станари.

Предвиђено је да се на трибини изнесу проблеми који су до сада отежавали функционисање станара и управника а након јавне расправе предлози са решењима упуте Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *