У продаји збирке задатака за упис у средњe школe

Ученици завршног разреда основне школе, почетком другог полугодишта, почињу са припремама за пријемни испит за упис у средњe школe.

Поред бодова, остварених успехом током школовања, ђаци полажу завршне испите из српског језика, математике као и комбиновани тест. Збирке задатака су одштампане и могу се купити у књижарама.

Осмаци, који ове године уписују средњу школу, увелико се припремају за завршне испите и упис. Будући средњошколци, неку од стручних школа, уметничку или гимназију, бирају на основу својих интересовања и амбиција.

Као и претходних година, рангирање за упис врши се на основу успеха у основној школи и резултата који ученици остваре на тестивома из математике, српског језика и комбинованог, који садржи задатке из биологије, физике, хемије, историје и географије. Припремне збирке задатака су спремне и налазе се у продаји.

Збирке задатака су од велике користи ученицима, јер на тај начин имају увид у тестове, сличне онима са којима ће се сусрести у јуну месецу.

Завршни испити трају три дана и ученици на овим тестовима могу да стекну максимално 40 бодова. Посебне поене основци добијају ако су остварили запажене резултате на такмичењима. Збирке задатака су одштампане и могу се купити у књижарама.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *