На такмичењу у Крагујевцу учестовали пливачи од девет година до средњошколаца

На затвореном базену данас је одржано прво коло такмичења у пливању, у организацији Пливачког савеза Централне Србије.

На такмичењу је учествовало око 380 деце из 28 пливачких клубова од Пирота до Ваљева, а свечаном отварању је присуствовао и члан Привременог органа града Крагујевца Предраг Стевовић.

На такмичењу су учестовали мали пливачи, почев од деце узраста од девет година, до средњошколаца.

Пливало се на 50, 100, 200, 800 и 1500 метара, различитим стиловима – леђно, прса, краул, слободни стил и штафета.

Наредног викенда биће одрћано друго коло такмичења у организацији Опливачког савеза Централне Србије, чиме ће бити заокружен читав олимпијски циклус када је о дисциплинама реч.

Домаћин, град Крагујевац, увек излази у сусрет, организаторима оваквих такмичења на којима се, посебно код деце и младих промовишу спортске активности и здрави стилови живота.

Најбоље пласирани пливачи добили су медаље и пехаре, а наредно овакво такмичење одржаће се на јесен.

Да у Централној Србији постоји значајан потенцијал када су млади пливачи у питању потврђује и чињеница да је прошле године Пливачки савез Централне Србије први пут освојио прво место на сусрету региона, оставивши тако и рефион Војводине и региона Београда иза себе.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *