У Реснику одржано песничко вече „Земља за стихове“

У издвојеном одељењу Основне школе „Сретен Младеновић“ у Реснику одржано је песничко вече у оквиру пројекта „Земља за стихове“.

Циљ пројекта који организује колектив „Склопка“ је оживљавање културног простора изван крагујевачког градског језгра.

Група младих Крагујевчана, професионалаца и ентузијаста, организовала је у Реснику песничко вече, на коме је представљено стваралаштво три аутора.

Песничке вечери су део пројекта „Земља за стихове“ чији је циљ оживљавање сеоских домова културе и указивање на потребу руралних средина за културним садржајем.

Због неадекватних услова у ресничком Дому културе, песничко вече је одржано у Основној школи „Сретен Младеновић“.

Публика је имала прилику да чује класичну и завичајну поезију наших познатих писаца, али и ауторске стихове чланова овог колектива. Ово је било четврто културно вече у низу.

Град Крагујевац је препознао идеју младих песника, ентузијаста и у значајној мери подржао реализацију пројекта „Земља за стихове“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *