У селу Влакча одржана прва Гулашијада

У селу Влакча организована је прва Гулашијада на којој су учествовале екипе из Шумадијског округа  и том приликом се такмичеле у спремању гулаша али и неколико спортских дисциплина.

Манифестација има за циљ промоцију села и гастрономских потенцијала овог краја.

Подрудничко село Влакча, географски центар Србије спада у једно до најуређенијих села у Шумадији.

Ово село је поред манифестације Дани отворених дворишта, добила још једну – Гулашијаду.

Прве године за такмичење у спремању гулаша пријавило се 15 екипа.

Учесници су и поред високе температуре ваздуха припремали ово јело на различите начине и у лепом окружењу поред реке уживали у музици и целодневном дружењу.

Организатори су се потрудили да такмичарима обезбеде све услове како би успели да направе гулаш по специјалним рецептима.

Осим у припремању јела, учесници су се такмичили и у две спортске дисциплине.

Самоиницјативу мештана и жељу да се на најбољи начин промовишу шумадијска села препознала је и локална самоуправа која је у техничком смислу подржала ову манифестацију.

Поред такмичара који су већ искусни у припремању гулаша и вишегодишњи су учесници манифестација овог типа, оваквом догађају прикључили су се и намлађи који нису крили задовољство што се у њииховом селу окупио велики број људи.

Судећи по доброј организацији, броју такмичара и посећености нема сумње да ће Гулашијада у селу Влакча постати традиционална и да ће се на овом месту наредних година окупљати све већи број посетилаца не само из околних села већ и из целе Србије.    

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *