У септембру наставак градње Центaра изврсности у Крагујевцу

Градња Центара изврсности у Крагујевцу са банком матичних ћелија која је почела у децембру 2015. године, па прекинута, требало би коначно да буде настављена најкасније почетком септембра.

Како је раније најављено, завршетак изградње овог објекта могао би да се очекује током наредне године.

После вишегодишњег застоја и бројних проблема који су пратили изградњу Центара изврсности са банком матичних ћелија Универзитета у Крагујевцу, радови ће бити настављени, јер је по спроведеном поступку јавне набавке донета Одлука о додели уговора другом извођачу.

Нови извођач би радове требало да настави најкасније почетком септембра, а, како је раније најављивано, завршетак изградње овог објекта могао би да се очекује током наредне године.

Центар изврсности Универзитета у Крагујевцу је научна установа од националног значаја.

Гради се у близини Ректората и вишенаменски је објекат површине од око 11 и по хиљада квадрата.

Центар ће функционисати у саставу Факултета медицинских наука у Крагујевцу, али ће за развој науке служити истраживачима не само из области медицине и биомедицине, већ и из области биологије, хемије, техничких и инжењерских наука, биомедицинског инжењеринга као и других научних области.   

Укупна вредност инвестиције за изградњу и опремање Центара изврсности износи 14 милиона евра.

Новац је обезбеђен из кредита Европске инвестиционе банке, а у финансирању учествују и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, локална самоуправа и Универзитет у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *