У Средњој стручној школи смер дизајн ентеријера и индустријских производа

Из године у годину, све је веће интересовање ученика за школовање за образовни профил у Средњој стручној школи: дизајн ентеријера и индустријских производа.

Због пандемије корона вируса њихов рад базиран је на он лајн настави,али потешкоће настају јер не могу да изведу практичну наставу као ранијих година.

За ученике који се определе за образовање, односно занимање –  техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, од пресудног је значаја да поседују маштовитост, креативност, радозналост, самодисциплину, а изнад свега таленат за цртање, естетику и схватање односа равни и простора.

Спретне руке и прецизност најважнији су сегменти за образовање овог профила, истакао је професор техничког цртања Средње стручне школе у Крагујевцу Јовица Милошевић.

Током школовања, ученици се упознају са процесом обликовања предмета, од идеје преко техничке документације пројекта, до реализације одређеног модела.

Током пандемије Ковида 19,  ученици су се суочили са потешкоћама,  јер њихов рад би требало да се базира првеснствено на  практичној настави.

Међутим, часови су морали да се реализују у измењеним условима.

Образовање за смер Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа  траје четири године.

Ученици који стекну диплому овог смера Средње стручне школе имају проходност ка факултетима из области ликовне уметности, дизајна, архитектуре и примењене уметности.    

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *