Уручена признања на Свечаној седници

У здању Старе скупштине у порти цркве Свете Тројице одржана је Свечана седница  поводом Дана града.

Ове године због актуелне епидемиолошке ситуације у Крагујевац нису дошле делегације  градова побратима и представници амбасада у Србији.

Ипак, традиција доделе Ђурђевданских награда удружењима и појединцима није изостала.

Прослављени спортиста Мирко Пузовић добитник је звања „Заслужни грађанин“, док је Плакета Светог Ђорђа додељена постхумно Миодрагу Микици Здравковићу, гитаристи бенда „Човек без слуха“.

Градоначелник Никола Дашић и председник  Скупштине града Мирослав Петрашиновић упутили су честитке свим грађанима  Крагујевца.

Време између два Ђурђевдана обележила су ограничења која је са собом донела пандемија корона вируса, рекао је градоначелник Никола Дашић и истакао да највећу захвалност дугујемо здравственим радницима који су даноноћно већ годину дана у црвеној зони.

Дашић се захвалио свим суграђанима који су се вакцинисали и помогли да град Крагујевац буде корак ближи колективном имунитету.

Захваљујући средствима Републике Србије, приводе се крају два велика капитална пројекта – Палата правде и станови у насељу Денино брдо.

Крагујевчани могу да очекују бољу еколошку средину у наредном периоду, интезивне радове на  комуналној инфраструктури, убрзан и квалитетан развој града.

Звање „Заслужни грађанин“ добио је прослављени спортиста Мирко Пузовић, а Плакета Светог Ђорђа додељена је постхумно Миодрагу Микици Здравковићу, гитаристи бенда „Човек без слуха“.

И ове године традиционално су додељене Ђурђевданске награде појединцима и удружењима који су остварили најбоље резултате у различитим областима у претходној години.

Гости поводом Дана града били су и председница Уставног суда Србије Снежана Марковић и државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Бобан Костић.

Честитку поводом дана града грађанима Крагујевца упутила је и начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић.

Дан града – Ђурђевдан обележен је у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Комплетан програм организовале су установе културе и Градска туристичка организација Крагујевац.   

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

        

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.