У току јавни позив за мере активне политике запошљавања

У оквиру мера активне политике запошљавања, град Крагујевац и Национална служба за запошљавање расписали су пет јавних позива.

За њихову реализацију обезбеђено је 16,7 милиона динара.

На јавним радовима биће ангажовано 15 незапослених особа са инвалидитетом.

Рок за пријављивање на овај конкурс истиче 31. јула, док заинтересовани за преостала четири јавна позива могу да се пријаве до 30. септембра.

Међу расписаним позивима, два се односе на мере приправништва за незапослене са средњим образовањем и младе са високим образовањем.

Обе мере се реализују код послодавца који припада приватном сектору.

Национална служба за запошљавање, током радног ангажовања, послодавцу рефундира зараду и припадајући порез и доприносе за обавезно социјално осигурање.

У оквиру јавног позива а доделу субвенције за самозапошљавање обезбеђена су средства за 28 особа.

Потребно је да имају завршену обуку за развој предузетништва, а субвенција се додељује се у једнократном износу од 250 хиљада динара, односно 270 хиљада за незапослене особе са инвалидитетом.

Мерама активне политике запошљавања обухваћене су и особе из категорије теже запошљивих, за које су обезбеђене субвенције за запошљавање.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *