У току конкурси часописа Дечје искре

У намери да промовише стваралаштво најмлађих, редакција часописа Дечје искре објавила је конкурсе за најбоље литерарне и ликовне радове.

Најбоље радове бираће стручни жири, а за ауторе су предвиђене и награде.

Часопис Дечје искре основан је ради подстицања креативности деце ученика основних школа и отварања простора за афирмацију њиховог стваралаштва, како унутар наставног програма, тако и преко њега.

У настојању да подстакне сараднике Дечјих искри да своје ликовне креативне потенцијале усмере на осмишљавање накита за децу у духу равнотеже традиционалног и модерног, а дискретног и примереног дечјем узрасту, слободним изражавањем идеја, редакција часописа за дечје уметничко стваралштво и галерија накита Ђани расписали су ликовни наградни конкурс за идејно решење накита за децу.

По идеји рада проглашеног за најбољи, уметничка радионица галерије накита Ђани ће направити накит, који ће као награда припасти аутору најбољег рада.

Још два аутора чије радове одабере жири биће награђени књигама.

Проглашење победника и уручење награда обавиће се приликом промоције децембарског броја часописа у наредној школској години у школи награђеног аутора.

Сваки ученик има право да пошаље по један рад.

Стручни жири ће прегледати све приспеле радове и одабрати по три најбоља у узрасту од првог до четвртог и исто толико од петог до осмог разреда, који ће бити награђени књигама и дипломама.

Наградни конкурс редакције часописа Дечје искре и Градске организације Црвеног крста се организује поводом 95 година од оснивања Покрета за подмладак и омладину Црвеног крста.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *