У току оцењивање квалитета воћних ракија у Крагујевцу

Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“ организовала је у Крагујевцу друго оцењивање квалитета воћних ракија регистрованих произвођача.

Оцењивање око 40 пријављених регистрованих произвођача ракија одржано је у просторијама Центра за пољопривреду и рурални развој у Собовици.

У оквиру припрема Првог фестивала Шумадијске ракије који је заказан за 5. децембар организовано је оцењивање квалитета воћних ракија које ће бити презентоване посетиоцима.

На другом оцењивању пријавило се око 40 регистрованих произвођача, а било је око 80 узорака не само из Шумадије, већ целе Србије.

У стручном жирију били су најбољи и најпознатији експерти за оцену квалитета јаких алкохолних пића, а председник је био проф. др Нинослав Никићевић.

Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“ основна је августа 2017. године у Крагујевцу, уз подршку Регионалне агенције за економски развој Шумадије и

Поморавља, са намером да се  унапреди производња квалитетних природних ракија из воћних засада са територије Шумадије.

Циљ је производња квалитетних природних воћних ракија са заштићеним именом и ознаком географског порекла, а посебно ракије шљивовице.

Признања за најбоље ракије биће уручене на свечаном отварању Првог фестивала Шумадијске ракије који ће бити одржан 5. децембра, када ће бити и презентоване посетиоцима Фестивала.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *