У току радови на Поскуричком путу у Шумарицама

У Шумарицама је у току асфалтирање Поскуричког пута. Реч је о изузетно значајној улици која Шумарице повезује са државним путем првог „Б“ реда број 25.

Инвестиција је вредна четири милиона динара, а радове изводи Предузеће за путеве, коме је локална самоуправ поверила посао након спроведеног тендера.

Према речима Николе Милетића, директора Јавног предузећа „Путеви“ након реконструкције улица у насељу Шумарице, путари се „селе“ у Месну заједницу Угљешница.

Поскурички пут је битна саобраћајница за житеље Шумарица јер представља излазак, односно неку врсту мини обилазнице, до државног пута првог „Б“ реда број 25 и након изласка те улице на Горњомилановачки пут, односно државни пут другог „А“ реда.

Од те саобраћајнице планирана је изградња улице Драгојла Дудића, која ће повезати цео блок Шумарица са улицом Кнеза Михаила.

Радове изводе екипе Предузећа за путеве у оквиру овогодишњег уговора са градом вредног 250 милиона динара. Након Поскуричког пута у Шумарицама ће се радити улица Поскуричких бригада. У Јавном предузећу „Путеви“ подсећају да је до сада урађено доста улица у Маршићу, Илићеву, Бресници и Белошевцу. Додају и да су првом кругу санирани они путни правци који су били најкритичнији. Након Шумарица, радови почињу у Угљешници.

За унапређење локалне путне инфраструктуре на селу из градске касе до сада је утрошено 240 милиона динара, уговор о одржавању градских улица са ЈКП Шумадија „тежак“ је 100 милиона, док је Предузећу за путеве Крагујевац поверен посао који подразумева санацију саобраћајница у износу од 250 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *