У току реконструкција гас генератора

Почетком године завршена је реконструкција система био гаса у Цветојевцу, тачније резервоара за складиштење биогаса, капацитета 1000 метара кубних.

Јавно-комунално предузеће „Водовод и канализација“ започело је реконструкцију гас генератора, који ће у наредних месец дана бити пуштен у рад.

Ове радове „Водовод“ финансира сопственим средствима.

Реконструкцијом резервоара био гаса, који је у експлоатацији скоро три деценије, створени су услови за бољи и квалитетнији рад постројења за прераду отпадних вода у Цветојевцу, које припада систему крагујевачког „Водовода“.

Резервоар служи за прикупљање свих количина био гаса који је потребан за одржавање, грејање био система и за производњу електричне енергије у систему.

Део постројења за производњу енергије није у функцији, јер количине био гаса нису довољне да омогуће континуирани рад „гас генератора“ у току целог дана.

Због тога је започета реконструкција гас генератора, како би био гас могао да се користи за производњу електричне енергије.

Систем за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу, пуштен је у рад деведесетих година прошлог века и непрекидно ради 27 година.

Отпадне воде из Крагујевца и околине, из индустријских и стамбених објеката сливају се у базене и посебном технологијом прерађују у Цветојевцу.

Тако очишћена вода враћа се у реку Лепеницу као рецепијент, а квалитет испуштене воде у складу је са свим стандардима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *