Ученици ОШ “Драгиша Михаиловић” најбољи на завршном испиту

Завод за вредновање квалитета рада који функционише под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, анализира завршни испит који ученици осмог разреда полажу на крају школске године.

Анализирају се достављени тестови из српског језика, математике и комбинованог теста, а резултати се објављују на сајту ресорног министарства. Основна школа „Драгиша Михаиловић“ остварила је најбољи резултат у Србији.

Завршни испит који је за ученике осмог разреда организован у јуну, осмаци Основне школе „Драгиша Михаиловић“ урадили су најбоље у Србији, а њихови резултати су далеко изнад републичког просека.

Завод за вредновање квалитета оцењује тестове из српског језика, математике и комбиновани тест, како би се стекао увид у квалитет наставе, али и како би се отклонили недостаци и унапредила настава у основним школама.

Таква анализа омогућава наставном кадру основних школа у Србији да утврди и како су се позиционирали на образовној лествици.

Завршни испит са најбољим резултатима положило је 64 ученика школе „Драгиша Михаиловић“.

У основној школи „Драгиша Михаиловић“ у процесу наставе учествује око четрдесет просветних радника који су залагањем и преданим радом са ученицима постигли најбоље резултате на градском нивоу и региону.

Рад и ученика и наставника отежавала је епидемиолошка ситуација због ковид пандемије, па су настава и полагање испита били организовани у другачијим условима.

Иначе, Основна школа „Драгиша Михаиловић“ има 485 ученика. Ове школске године основно образовање завршиће више од 50 ђака у овој школи.

Настава је организована по комбинованом моделу у две смене, па су одељења подељена у групе.

Наставници и ученици интензивно раде на припреми завршног испита, иако до краја школске године има још неколико месеци.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *