Ученици у школи Драгиша Луковић Шпанац се сада греју на гас

У оквиру Националног програма енергетске санације објекта од јавног значаја, у Крагујевцу је средствима Министарства рударства и енергетике и локалне самоуправе, реконструисана Основна школа “Драгиша Луковић Шпанац“ у Белошевцу.

Недавно је пуштена у рад и гасна котларница, а школу је обишао председник Привременог органа града Крагујевца, Никола Дашић.

Радови у склопу пројекта унапређења енергетске санације Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац“ у Белошевцу, обухватали су уређење фасаде, замену столарије, као и постојећег котла на угаљ котловима на гас, али и модернизацију унутрашњег осветљења.

Заменом котлова на угаљ котловима на гас, осим комфора за ученике и наставнике, биће смањено и аерозагађење овог насеља.

Ово је пета школа у Крагујевцу у којој је урађена енергетска санација.

Реконструкцијом школе, мештани једног од највећих крагујевачких насеља добили су модеран и економски фунцкионалан објекат.

Остала је само још реконструкција фискултурне сале чију је обнову град уврстио у план за наредну годину.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *