Ученичка компанија “БиоКер” друга на Националном такмичењу

Компанија „БиоКер“ Медицинске школе Сестре Нинковић је на недавно одржаном Националном такмичењу најбољих ученичких компанија освојила друго место у Србији.

“БиоКер“ је ученичка компанија која се бави производњом препарата добијених из супстанце шаргарепе и маслачка, базираних на природним састојцима.

Компанија „БиоКер“ крагујевачке Медицинске школе једна је од двадесет најбољих ученичких тимова из Србије који су учествовали на Националном такмичењу, у оквиру програма “Достигнућа младих”.

Главни задатак ове ученичке компаније јесте информисање јавности о потенцијалу маслачка и шаргарепе, који су како сами ученици кажу, недовољно искоришћени, иако је њихов потенцијал велики.

Ово је друга година сарадње између Бизнис иновационог центра и Медицинске школе “Сестре Нинковић”.

Прошле године је ученичка компанија ЛабХелт, такође, освојила друго место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија.

Бизнис иновациони центар је пружио подршку команији БиоКер организацијом пословних обука и припремом за компанијско представљање на одржаном такмичењу.

Програм “Ученичка компанија” део је пројекта Владе Србије “Деценија предузетништва” који спроводи Министарство привреде, а Европска комисија га је означила као најбољи модел предузетничког образовања за средњошколце.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *