Учестали позиви Служби хитне помоћи због временских осцилација

Након топлог таласа и врелих дана, уследила је временска промена, па се температура у Крагујевцу спустила за чак 10 степени.

У Заводу за хитну медицинску помоћ кажу да временске осцилације не погодују срчаним болесницима, астматичарима и хроничним болесницима.

У претходна 24 сата било је и позива људи који пате од алергија и који су се јављали због респираторних тегоба.

Иако су сви жељно ишчекивали најављено захлађење, чини се да оно није погодовало хроничним болесницима.

Код млађе популације јављају се главобоље и алергијски проблеми изазвани цветањем амброзије, док старији углавном имају срчаних проблема и проблема са притиском.

У Заводу за хитну медицинску помоћ кажу да је број теренских излазака нешто мањи него током тропских дана, али да су позиви учестали.

На временску промену су реаговали хипертонични и срчани болесници, али су здравствене проблеме имали и астматичари, као и неуролошки болесници. Проблем су се углавном односили на главобољу и болове у костима.

Из службе Хитне помоћи апелују на грађане да редовно узимају терапију, носе адекватну одећу, али и да уносе довољно течности без обзира на то што су температуре ниже.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *