Утврђени приоритети за извођење радова на санацији улица

Градско веће прихватило је програм у коме су утврђени приоритети, по фазама, за извођење радова на рехабилитацији и одржавању градских улица и општинских путева оштећених у јунским поплавама.

Предлог приоритета утврђен је на основу потреба и извештаја Комисије за припрему и спровођење мера на ублажавању последица поплава и Јавног предузећа „Путеви“. У првој фази приоритета изводиће се радови у укупно 14 улица.

У Месној заједници Белошевац радиће се Калиновичка, улица Расинског одреда, Шабачка, Шарпланинска и Унска улица.

У Илићеву планирани су радови у Дубравској, улици Крагујевачких професора, Мионичкој и Учитељској.

У Месној заједници Маршић програмом су обухваћене три улице Града Бјалско Бјале, Мирослава Крлеже и Социјалистичке солидарности, а у Великом Пољу Милована Драгића и Ружице Васикић.

Након реализације прве фазе радова, програм ће, на предлог Јавног предузећа „Путеви“ бити допуњен до укупне финансијске вредности уговора и у року на који је Уговор закључен са Предузећем за путеве.

Одлуком Штаба за ванредне ситуације 5. јуна проглашена је ванредна ситуација на територији града Крагујевца ради санирања последица од обилних падавина.

Градско веће је, по налогу Штаба, донело неопходна акта ради предузимања хитних мера на санацији последица елементарне непогоде и одлучило да је потребно да се искористе неутрошена средства из градског буџета, укључујући и расположива средства опредељена за рехабилитацију и одржавање градских улица и општинских путева.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *