Удовичић у Крагујевцу: Желимо да јачамо базу школског спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је данас нову спортску опрему крагујевачкој Економској школи како би ученици имали квалитетније услове за бављење спортом и мотив више да се укључе у систем школског спорта.

Током боравка у Крагујевцу, министар Удовичић је посетио и и Ватерполо клуб Раднички.

Економској школи у Крагујевцу уручена је спортска опрема и реквизити који ће ученицима омогућити квалитетније услове за спорт.

Министар Вања Удовичић је уручио 40 лопти, мреже за одбојку, рукометне голове и кошаркашке табле. Ово је и подстицај да се што више младих укључи у систем школског спорта.

Град Крагујевац интезивно ради ради на обнови школске спортске инфраструктуре.

Министар Удовичић је у пратњи председника Ватерполо савеза Србије, Виктора Јеленића и сарадника, посетио Ватерполо клуб Раднички из Крагујевца.

Удовичић је истакао да му је велико задовољство што је у Крагујевцу, граду у ком је једно време живео и завршио професионалну каријеру, 2013. године, у клубу са којим је освојио и Куп Европе.

Министарство омладине и спорта настоји да сваки град у Србији има школе са опремљеним фискултурним салама како би деца имала најбоље услове да се баве физичком активношћу.

До сада је скоро трећина школа у Србији опремљено новим спортским реквизитима и опремом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *