У систем социјалне инклузије успешно укључено 50 младих Рома и Ромкиња са територије Крагујевца

Запошљавање Рома и Ромкиња и других маргинализованих група, као и могућности и активности града Крагујевца по питању едукације и информисања послодаваца, биле су теме радног састанка са представницима Фондације за образовање Рома, Националне службе за запошљавање и послодаваца са територије града са чланицом градског већа за здравствену и социјалну заштиту докторком Горданом Дамњановић.

Потраживање тржишта рада за дефицитарним занимања све је веће. Млади Роми и Ромкиње имају прилику да преко Фондације за образовање Рома усавршавају своја знања, преквалификују своје стечене дипломе, као и да учествују у обављању стручне праксе у државним и приватним предузећима.

Кроз програм Фондације за две године прошло је више од 400 младих ромске популације, од којих се стотинак запослило у предузећима где су обављали праксу.

Близу 20 приватних послодаваца успоставило је контакт са Националном службом за запошљавање у циљу запошљавања теже запошљивих категорија друштва. Међу њима је и Вакер Нојзон.

Град Крагујевац кроз сарадњу са Фонацијом за образовање, наставља дугогодишњу праксу социјалне инклузије Рома и Ромкиња

Током прошле године у систем социјалне инклузије, успешно је укључено 50 младих Рома и Ромкиња са територије Крагујевац, који су кроз Локални акциони план дошли до запослења.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.