Удружење бораца Шумадије обележило годишњицу завршетка бомбардовања

Удружење бораца Шумадије у сарадњи са основном школом „Трећи крагујевачки батаљон“ већ четврту годину заредом, обележава почетак и крај бомбардовања Савезне републике Југославије.

Тим поводом расписан је се традиционални ликовни и литерарни конкурс на тему „Да се не заборави“.

Удружење бораца Шумадије постоји већ 6 година и од свог оснивања остварује значајну сарадњу са локалном самоуправом, војском, полицијом, али и основном школом „Трећи крагујевачки батаљон“.

Сваке године, 24. марта у школи се сади Дрво мира, а на дан престанка бомбардовања, 10. јуна, расписује се традиционални конкурс на тему „Да се не заборави“.

Удружење већ четврту годину заредом организује свечаност уз учешће деце основних школа. Труде се да млађим нараштајима приближе догађаје новије српске историје.

На конкурс се одазвало ове године више од сто малишана, а најбољима су додељене награде.

Школа је приредила пригодан забавни програм. Организатори су се потрудили да уз образовне филмове, поруче млађим нараштајима, да цене слободу и мир уз крилатицу „Да се не заборави“.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *