Удружењу Даун сав приход од представе „Стаклена менажерија“

Глумачка постава представе „Стаклена менажерија“  једним у низу извођења овог комада, помогла је рад Удружења „Даун Крагујевац“ и на тај начин сврстала Ансамбл Књажевско српског театра, у ред уметника који исказују хуманост и друштвену одговорност.

Представнци Удружења Даун Крагујевац наглашавају да је такав гест наишао на позитиван одјек код родитеља деце са Дауновим синдромом, али и код грађана који су поздравили гест театра.  

Књажевско српски театар већ дуги низ година негује добру сарадњу са удружењима која се баве особама са инвалидитетом, младима, која се огледа у одржавању појединих представа са симултаним преводом на знаковни језик.

Није изненађење што су отишли сада и корак даље.

Организована је хуманитарна акција за чланове Удружења „Даун Крагујевац“

Представнци овог Удружења кажу да је сваки вид помоћи значајан, јер после 26. године млади са Дауновим синдромом ослоњени су само на породице и немају право на финансијску помоћ за туђу помоћ и негу.

Удружења улажу напоре да скрену пажњу на проблеме и већу видљивост у локалној заједници. 

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *