„Фризер ћелаве певачице” пред крагујевачком публиком

Представа Краљевачког позоришта „Фризер ћелаве певачице” одиграна је на сцени Књажевско-српског театра.

Реч је о театру апсурда, а комад је настао по тексту Милоша Николића, у режији Николе Завишића, у извођењу ансамбла Краљевачког позоришта и гостујућих глумаца.

Представа „Фризер ћелаве певачице” заживела је на сцени Краљевачког позоришта да би пут пронашла и до крагујевачке публике.

Текст за позоришну представу „Фризер ћелаве певачице” реферише на текст чувене Јонескове „Ћелаве певачицеˮ.

Представа је прожета елементима мјузикла, а публику позива у театар да спозна лице и наличје позоришта, други слој слике.

Аутор представе, Никола Завишић, један је од водећих редитеља млађе генерације, препознатљивог редитељског рукописа, режира у Србији и у иностранству.

Рукопис за ову представу врло је занимљив, али и врло чудан, а представа специфична и необична, оцењује директор Краљевачког позоришта.

Представа „Фризер ћелаве певачице” у извођењу Краљевачког позоришта побудила је велико интересовање публике у жељи да открије више слојева овог позоришног комада.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *