Уговори о раду удружења здравствене и социјалне заштите

У Скупштини града данас су потписани уговори о реализацији програма којим се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите на територији Града Крагујевца за 2018. годину.

Потписници уговора са градском управом су удружења и организација која се баве реализацијом програма из области социјалне и здравствене заштите.

Финансијска средства за ову годину нису увећана већ су остала на истом нивоу као и претходне године.

За рад 16 удружења из области социјалне заштите издвојено је 8 милиона 250 хиљада динара, односно милион 200 хиљада динара за рад 4 удружења из области здравствене заштите.

Већ трећу годину за редом Град наставља сарадњу у континуитету са организацијама цивилног друштва и удружењима која се баве проблематиком особа са инвалидитетом и здравственим проблемима у области здравствене и социјалне заштите, истакла је Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну политику.

Ове године Град ће заједно са УНДП – ом расписати конкурс за расподелу средстава удружењима из области здравствене и социјалне заштите.

Ради се о програмима везаним за социјално укључивање и инклузију, спорт и туризам као и здравствену заштиту.

Град заједно са удружењима и ове године радиће на унапређењу услуга у систему здравствене и социјалне заштите али и положаја особа са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *