Улагање у заштиту од пожара

У оквиру финансирања годишњег програма заштите од пожара за време жетве и у току летњег периода који спроводи Добровољно ватрогасно друштво из градскe касе ове године издвојено је 200 хиљада динара.

Део новца утрошен је за куповину 15 нових противпожарних апарата. Тим поводом, у просторијама Друштва, уручени апарати, а одржана је обука за њихово коришћење.

Локална самуправа у сарадњи са Добровољним ватрогасним друштвом и стручним службама, редовно организује обуке које успешно спроводи годинама уназад, а у оквиру плана превентивних мера и кампање заштите од пожара у периоду жетве.

Програмом превенције и заштите од пожара предвиђене су још и активности обиласка сеоских месних заједница, контрола противпожарних апарата, замена резервних делова као и провера безбедности силоса и складишта, исправност апарата на комбајнима, машинама и механизацији која се у те сврхе користи.

Са друге стране, надлежни подсећају да је у претходном периоду, без обзира на едукацију, позиве и прекршајне пријаве које надлежене службе подносе, било доста интеревенција које су се односиле на паљење биљних остатака после жетве, или у пролећном периоду када се пали отпад.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *