Улица Бошка Бухе дуга 500 метара добила асфалт

У насељу Илина вода, улица Бошка Бухе дуга више од 500 метара детаљно је обновљена са новим асфалтом.

За ове намене из градске касе издвојено је скоро шест милиона динара.

Извођач радова је Предузеће за путеве Крагујевац, које је обавило и нивелисање и рехабилитацију постојеће коловозне конструкције и шахтних поклопаца.

На самом улазу у ову улицу прошле године урађена је нова водоводна и канализациона мрежа.

Изграђена је и нова саобраћајница у делу индустријске зоне, поред фирме Гомалајн, наводе надлежни.

У улици Бошкa Бухe која води до Кошутњака има око 50 кућа. Њени становници наводе да су се годинама уназад суочавали са бројним проблемима у кретању и као пешаци и возачи.

Улица је била пуна ударних рупа, а током великих киша и снегова вода се гомилала и правила велике кратере на асфалту. Било је отежано кретање и пешака и возила.

Временске прилике биле су наклоњене извођачима радова па су машине Предузећу за путеве Крагујевац, које обављају уградњу асфалтне масе и ваљање радиле пуном паром.

Утрошено је 500 тона асфалта. Нивелисани су сви шахт поклопци и реконструисан постојећи ивичњак са обе стране улице.

Начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, је навела да је приоритет током пролећа уређење и рехабилитација бројних градских улица како би комунална инфраструктура била што боља.

Посебан акценат стављен је на улице које се налазе у рубним деловима града, попут улице Бошкa Бухe у насељу Илина вода.

За рехабилитацију ове улице из градске касе издвојено је скоро шест милиона динара што је једна од већих инвестиција у пуној инфраструктури локалне самоуправе.

Житељи улице Бошкa Бухe у насељу Илина вода убудуће ће имати проходнију улицу и боље комуналне услове.

Градска управа за развој за рехабилитацију и одржавање градских улица и путева поверила је 250 милиона динара Предузећу за путеве Крагујевац.

До сада је рехабилитовано више од 40 улица у граду а у току су бројни радови које изводи ово предузеће у насељима Велико Поље, Ердеч и Корићани.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *