Улице које су претрпеле велика оштећења враћене у првобитно стање

Град Крагујевац је по хитном поступку после обилних падавина које су нанеле велику материјалну штету инфраструктури, формирао стручну Комисију која обилази терен.

Први приоритет је да се све оштећене улице врате у првобитно стање, а након тога да се трајно реше ови инфраструктурни проблеми.

За решавање инфратсруктурних проблема-изградњу канализационе мреже и асфалтирање улица, из градског буџета, биће издвојено 400 милиона динара.

Тешка механизација ЈКП Шумадија упркос тропској температури ради на свим локацијама које су биле угрожене током обилних падавина у Крагујевцу.

У насељу Грошница туцаником се посипају улице које је водена стихија оштетила.

У Ердечу у улицама Јована Сарића и Владе Елеза које су после кише биле потпуно оштећене сада грађани могу да се несметано крећу јер су доведене у првобитно стање.

У овом насељу, обилне падавине нанеле су много мука и невоља грађанима који овде живе.

Ипак, како кажу, стање се поправља јер се свакодневно ради на санацији оштећења.

Када је реч о оштећењима после невремена и грађани насеља Белошевац суочавали су се са великим проблемима.

Неколико белошевачких улица су посипане новим слојем туцаника, а најугроженији су били становници улице Караула 5. Машине, који су крајем дана отишли из овог дела насеља, а улица сада изгледа као пре кише.

У локалној самоуправи сматрају да посипање улица туцаником јесте привремено решење али не и трајно за становнике који живе у неасфалтираним улицама.

Због тога су утврдили критеријум како да трајно реше проблеме грађана.

Обезбеђено је 400 милиона динара за асфалтирање и решавање инфраструктурних проблема.

Три градске комисије стручњака свакодневно обилазе угрожена насеља.

Обишли су Велико Поље, Ердеч, Станово, Мале Пчелице, Петровац, Денино Брдо Бресницу.

У току је обилазак и насеља Угљешница.

По листи приоритета, комисије ће утврдити које улице имају добре услове за асфалтирање односно уређену кишну и фекалну канализацију.

Комисија коју чини тим стручњака утврдиће у најкраћем временском року листу приоритета за асфалтирање и изградњу кишне и фекалне канализације.

Грађани који сматрају да је и њихова улица оштећена, а не налази се на листи приоритета које је направила комисија, могу свој предлог доставити локалној самоуправи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *