Уловљен сом капиталац на Гружанском језеру

На Гружанском језеру риболовац Љубиша Кузмановић уловио је сома капиталца тешког сто килограма.

Несвакидашњи улов обрадовао је све риболовце који током лета не напуштају обале језера, надајући се истом успеху.

Љубитељи овог спорта истичу да су трофеји попут данашњег у пратњи доброг дружења и очувања еколошког система језера Гружа.

Иначе, сом је уловљен природним мамцима. У изгледу је улов још једног капиталног примерка сома, јер ова риба увек има и пар кажу искусни крагујевачки риболовци.

Пензионер Љубиша Кузмановић пеца више од три деценије. До сада је, како каже ловио крупне рибе. На Гружанском језеру први пут уловио је сома капиталца тешког преко сто килограма.

Да је био сам вероватно би плен поново завршио у воденим дубинама, открива нам пензионер риболовац, јер је риба била врло тешка.

У помоћ су пристигле колеге са обале, односно сома од сто килограма извукло је неколико риболоваца који су дежурали поред својих штапова и чекали плен.

Искусни и вешти риболоваци, који проводе цело лето на обалама језера увезали су канапом уловљеног сома који се сада налази на језеру на Гружи.

Да је вест о уловљеном сому капиталцу на језеру на Гружи одјекнула широм Крагујевца сведочи и пример новинарске солидарности и колегијалности.

Риболовци су звали пријатеље, онда је вест стигла до редакција дописништва београдских медија, па су убрзо несвакидашњу а занимљиву вест са редакцијом РТК поделиле колеге Политике и РТС-а.

Долазак до језерског острва на лице места могућ је само чамцем који до одредишта плови око 20 минута. Уследила је права авантуру за екипу РТК.

Бројни Крагујевчани на обали Гружанског језера не одвајају се од штапова. Улов сома представља праву риболовачку атракцију а овај догађај дуго ће се препричавати међу риболовцима.

Заљубљеници у спортски риболов познати су по својим причама у којима има много претеривања. Овога пута није било тако.

У Гружанском језеру настањен је сом има и шарана али и ситнијих слатководних риба које се користе и као мамци.

Каква је даља судбина уловљеног сома капиталца још увек је непознаница за риболовце.

Да ли ће се укусно месо сома који је један од деликатеса рибљих специјалитета наћи на менију пецароша или ће се овај улов добро уновчити одлучиће сложно.

Улов сома капиталца тежине од сто килограма на Гружанском језеру до сада је незабележен.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *