Уложено 870 милиона у инфраструктуру за Мајнд парк

За развој нове Индустријске зоне Собовица-Лужнице, на којој је смештен и Мајнд парк, град је определио више од 200 хектара земљишта, а заједно са државом у планске акте, пројекте, саобраћајну и комуналну инфраструктуру уложио је 870 милиона динара.

Поред производних хала компаније “Mind Real Estate” и коопераната површине више од 100 хиљада квадрата, први пут у једној радној зони, планом детаљне регулације, предвиђен је и низ пратећих садржаја за запослене, од вртића, амбуланте, преко трговина, до хангара и интерене пруге за тестирање железничких вагона.

Напомињући да је реч о једном од најзначајнијих пројеката за Крагујевац у овом тренутку, члан Градског већа за иневестиције и управљање пројектима, Миња Обрадовић је подсетила да ће Крагујевац имати потпуно нови привердни комплекс у том делу града.

То су, додаје, препознали и држава и локална самоуправа, па је у кратком временском периоду у саобраћајну и комуналну инфраструктуру уложено 870 милиона динара.

Поред тога, урађено је скоро три километра нових саобраћајница са пропратном инфраструктуром – кишном и фекалном канализацијом, а у току су радови на реконструкцији државног пута ка Тополи, у дужини од око 15 километара.

Иначе, у априлу ове године положен је камен темељац за нову Индустријску зону Собовица – Лужнице.

Овде ће бити и лоциран први индустријски парк у Шумадији, у коме ће, према најавама, бити отворено неколико хиљада нових радних места.

Већ крајем године очекује се почетак производње делова за немачке вагоне и трамваје.

“Милановић инжењеринг” препоручио се “Сименс”-у квалитетеом делова за шинска возила. Сарадња је крунисана преузимањем власништва над компанијом.

Резултат таквог пословног корака “Сименса”-а је новооснована компанија “Mind Real Estate” која је инвеститор и идејни творац Мајнд паркa.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *