Нове специјализације на Факултету медицинских наука

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу објавио је конкурс за упис на специјалистичке и уже специјалистичке студије.

Лекарима, стоматолозима и фармацеутима су поред досадашњих 40, на располагању и три нове специјализације: онкологија, баромедицина и медицинска биохемија. Конкурс је отворен до 5. новембра.

Надлежни на Факултету медицинских наука подсећају да су лекари до сада, углавном, ишли на специјализацију у Београд и додају да очекују велики број кандидата који ће своје школовање наставити у Крагујевцу.

На интегрисаним студијама Медицинског факултета има више од 40 специјализација, а новина у овом уписном року су три нова програма.

Једна је специјализација из онкологије, имајући у виду да је број пацијената са онколошким проблемима у великом порасту.

Специјализација из баромедицине даје могућност полазницима да добију нова сазнања из ове области, као и да их примене у клиничкој пракси у лечењу ових болесника. За фармацеуте је отворен нови програм клиничке биохемије.

Руководство Факултета медицинских наука очекује да ће и будући програми допринети афирмацији ове високонаучне установе и бољем позиционирању у односу да друге факултете у Србији.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *