Унапређење инфраструктуре за школски спорт

Изградња спортске инфраструктуре и стварање бољих услова за бављење спортом, приоритети су ресора за спорт и локалне самоуправе.

У наредној години радиће се на унапређењу инфраструктуре за школски спорт и опремању фискултурних сала.

Уређење фудбалских терена и реконструкција и опремање игралишта у школским двориштима биће приоритет локалне самоуправе у области спорта за наредну годину.

Услови за бављење спортом ће за ученике бити бољи, а највише ће се радити на уређењу и опремању дечјих игралишта и спортских терена на отвореном, како у граду, тако и на сеоском подручју.

Планирана је адаптација спортског терена у Основној школи „19. октобар“ у Цветојевцу, у току је процедура одређивања локације за картинг стазу, али и реконструкција спортског терена код Соколане.

Предвиђено је уређење спортских терена на Бубњу и дечјих игралишта у Великом пољу и Ердечу. планира се додатно опремање фискултурних сала у школама и набавка нове опреме.

Први пут је урађена прелиминарна листа вредновања и рангирања годишњих програма организација и удружења у области спорта за 2021. годину.

На основу овог документа види се шта одређени спортски клуб нуди, што ће бити једна од смерница за годишњи програм града Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *