Унапређење менталног здравља младих кроз мрежу подршке

У Скупштини града потписан је Споразум о сарадњи у области менталног здравља младих и том приликом формирана је мрежа подршке.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта “Унапређење менталног здравља младих – координација локалних и националних актера 1.0“ подржаног од стране Министарства туризма и омладине Републике Србије.

Међу 10 градова у Србији који су од Министарства туризма и омладине добили средства за пројекте који треба да унапреде ментално здравље младих налази се и Крагујевац.

Споразум о сарадњи са институцијама и удружењима који се баве менталним здрављем младих, у име града потписала је Јелена Павић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и координаторка Тима за ментално здравље младих.

Споразум подразумева промоцију и превенцију менталног здравља и стварање услова за развој здравих стилова живота и безбедног окружења за младе.

Центар за породични смештај и усвојење Крагујевац, у оквиру своје редовне делатности, има радионице које се тичу очувања и подизања свести о менталном здрављу, како младих који су на смештају, тако и хранитеља.

Овај споразум је од изузетног значаја за унапређење менталног здравља у Крагујевцу, нарочито кроз јачање међусекторске сарадње и заједничку реализацију пројекта.

Резултати истраживања указују да су код младих најприсутнији осећај узнемирености и напетости, затим слаба мотивација и осећај безвољности.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *