Унапређење рада месних заједница циљ локалне самоуправе у 2023. години

Из буџета града, за 16 месних заједница у Крагујевцу издвојено је укупно 15 милиона динара.

Боља комуникација између грађана и савета месних заједница, активности у циљу унапређења рада у области информационих технологија, реконструкције објеката у којима се налазе месне заједнице – били су и остали приоритети локалне самоуправе.

Савети месних заједница, као једини легитимни представници који могу примати захтеве, предлоге и примедбе грађана у вези решавања проблема или унапрађења рада месне заједнице, унапредили су свој рад, увођењем апликације еКГ, помоћу које грађани на лакши и бржи начин могу пријављивати проблеме. Квалитетнијем раду допринеће и апликација лична карта месних заједница.

Од укупно 33 месне заједнице, у 16 су решени имовинско-правни односи што је био услов за добијање средстава за реконструкцију објеката.

Након анализе улагања претходних година, броја становника и површине биће одлучено у којој месној заједници ће ове године бити уложена средства. План је и да се настави са реализацијом пројекта РЕЛОФ 2.

Циљ локалне самоуправе је да у се у овој години уведе већи број еУслуга и настави са увезивањем са би порталом. Крагујевац ће бити први град у Србији у коме ће грађани, помоћу овог портала, имати увид у улагања по месним заједницама.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *