Унапређење сарадње Баточине и Грчке

Привреда Општине Баточина је у прва четири месеца ове године забележила раст спољно трговинске размене са Грчком.

То је била једна од тема данашњег састанка представника амбасаде ове земље у Београду, локалне самоуправе у Баточини и овдашње Регионалне привредне коморе.

Сарадња у области културе биће реализована кроз музичку манифестацију „Србија у ритму Европе“ на којој ће деца и млади из Баточине представљати Грчку.

Делегација амбасаде Грчке у Београду састала се у Баточини са општинским руководством, представницима компанија које послују на територији ове општине и крагујевачке Регионалне привредне коморе.

Том приликом, гостима је представљен привредни и културни потенцијал Баточине, а разговарало се, између осталог, о унапређењу сарадње у области туризма и агротуризма.

Сарадња у области културе биће реализована кроз музичку манифестацију „Србија у ритму Европе“ на којој ће деца и млади из Баточине представљати Грчку.

Гости су посетили и Културни центар „Доситеј Обрадовић“, где су отворене изложбе слика „Православље“ и „Обредни хлебови“.

У оквиру посете Баточини, обишли су и винарију у Жировници.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.