Универзитет у Крагујевцу мотивише младе иноваторе

Пружање помоћи младима у свим фазама процеса покретања пословних подухвата циљ је Меморандума о пословно техничкој сарадњи који је потписан на Универзитету у Крагујевцу.

Потписници Меморандума су Научно технолошки парк Чачак, Милановић Индустрис Груп, БИЦ, Регионална развојна агенција Златибор, Центар за развој иновативних делатности из Врњачке Бање и Универзитет у Крагујевцу.

Меморандум о пословно техничкој сарадњи у области развоја иновативних идеја, омугућиће пружање помоћи младим људима у покретању пословних пројеката, од почетне идеје до комерцијализације, кроз размену знања, искустава и ресурса.

Меморандум су потписале институције и установе из централне и западне Србије.

Меморандум има за циљ подстицање иновационе делатности у региону Шумадије и западне Србије, као и јачање веза између академских и привредних актера.

Универзитет у Крагујевцу је започео низ активности на овом пољу и овај Меморандум представља само први корак у бржем запошљавању младих и њиховој повезаности са привредницима из централне и западне Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *