Универзитет у Крагујевцу спреман за јунски уписни рок

У прву годину основних, интегрисаних и струковних студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу биће уписано 3.700 студената, од којих ће се 2.600 школовати о трошку државе, а осталих 1.100 ће сами сносити трошкове студија.

Ова недеља је резервисана за пријављивање кандидата, након чега следи полагање пријемних испита, објављивање резултата и, на крају, упис бруцоша.

Универзитет у Крагујевцу је спреман за јунски уписни рок. И ове године, као и претходних, очекује се велико интересовање будућих бруцоша.

Уписне квоте су на нивоу прошлогодишњих. Влада Србије је, у складу са препорукама Универзитета у Крагујевцу, одобрила број буџетских места идентичан оном из прошле и претпрошле академске године.

Износ школарине за основне академске студије  је незнатно коригован само на два факултета – Факултету инжењерских наука и Факултету за машинство и грађевинсратво у Краљеву.

Пријављивање кандидата је почело 20. и траје до 26. јуна. Потом следи полагање пријемних испита, објављивање резултата и упис, који би требало да буде завршен до 15. јула.

Факултети на којима након тога остане слободних места, објавиће други конкурсни рок.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *