Упис нових чланова у ЦЗНТК “Абрашавић”

Центар за неговање традиционалне културе “Абрашавић” и ове године у септембру месецу врши упис нових чланова у све секције центра.

Поред школе народних игара “Абрашевић” прима нове чланове и у ансамбле песама и игара, позориште младих, књижевни клуб, групу певача као и у Велики народни оркестар.

По типу делатности Центар за неговање традиционалне културе ”Абрашевић” јединствена је установа у Србији, која на прави начин негује српску традиционалну културу и уметност.

Центар Абрашевић у просеку оствари између 80 и 100 програма годишње. Руководиоци свих секција спремни су за почетак нове уметничке сезоне и пријем нових чланова у неку од група од којих је најбројнија школа народних песама и игара.

Поред школе народних игара, народног оркестра и групе певача солиста у центру Абрашевић постоји и драмска сцена, која већ десетак година поставља драмска дела са тематиком српске традиционалне културе и уметности.

Од ове године отворен је и нови програм, кратак курс народних игара и рекреација уз народне игре. Од понедељка 1. септембра, сваког радног дана, центар Абрашевић врши упис нових чланова, који се могу пријавити на број телефона 034/501-330 или доћи лично у у улицу Јована Ристића број 15.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *