Помоћ за 60 малишана бивших радника Заставе

Шездесет малишана чији су родитељи радници некадашњих Заставиних друштава добили су помоћ у укупној вредности од два милиона динара од Асоцијације “СОС Југославија” из италијанског Торина.

Ова хуманитарна организација присутна је већ двадесет година у Крагујевцу и уз сарадњу са Самосталним синдикатом металаца улаже значајна средства у адаптацију објеката.

Поред новчане помоћи за децу, наредних дана италијанска организација донираће постављање платформе за особе са инвалидитетом у једној крагујевачкој школи и фабрици.

Потврђени пријатељи за 60 ученика обезбедили су поклон честитке са износом од 300 до 500 евра. На почетку још једне школске године новац је добродошао за куповину прибора и опреме, потврђују скоро сви родитељи, некадашњи Заставини радници.

Две деценије дуго пријатељство, помоћ и сарадња, резултирали су не само стипендијама, већ и подршком у изградњи или адаптацији мнгогобројних објеката. Ипак, најдрагоценија подршка исказана је у небројеним ситуацијама када је деци било потребно лечење.

Протеклих двадесет година деца Заставиних радника од свих италијанских хуманитарних организација добила су помоћ у укупној вредности 4,7 милиона евра захваљујући ангажовању преко 10 хиљада хуманих грађана Италије.

Посети Крагујевцу и донриању стипендија претходио је сусрет представника организације “СОС Југославија” из Торина са Србима са Косова у Нишу.

Према речима Енрика Виње, та италијанска организација наставиће да помаже децу радника у Србији. Виња је, иначе, пре неколико година заједно са Емиром Кустурицом добио награду за исказану хуманост коју традиционално додељују “Вечерње новости”.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *