Упис у вртиће

Комисија за пријем деце у предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац објавила је коначну листу бодовања и рангирања као и коначне спискове примљених малишана у вртиће предшколских установа „Нада Наумовић” и „Ђурђевдан”, за радну 2019/2020. годину.

Предшколске установе ће најкасније до 1. августа закључити уговоре о пружању услуга са родитељима примљене деце, а близу 640 места у градским вртићима конкурисало је више од 1.600 малишана.

Након објављивања прелиминарне ранг листе, поднето је 106 приговора, одбијено 90, један је одбачен а усвојено је 15.

Иако је за боравак у једном од градских вртића предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ конкурисало више од 1.600 деце, места има за 638 малишана.

Предшколске установе ће најкасније до 1. августа закључити уговоре о пружању услуга са родитељима примљене деце.

Уколико се родитељи не одазову позиву за закључење уговора, сматраће се да су одустали од захтева за пријем.

Комисија ће, потом, доставити списак малишана за које су закључени уговори, као и списак деце за коју су родитељи одустали од уписа, како би се утврдила Листа чекања.

Имајући у виду да је интересовање за боравак деце у градским обдаништима и ове године било велико, а број места ограничен капацитетима, велики број родитеља ће искористити могућност и малишане уписати у приватне вртиће где ће, уз субвенције града, месечно плаћати 5.278 динара.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *