Управа за ванредне ситуације: За сада под контролом

Штаб за ванредне ситуације општине Кнић прогласио је ванредну ситуацију на целој територији општине.

Најтеже је у селима Доње Груже, куће и стаје су под водом, педесет породица је евакуисано, на стотине хектара је поплављено. Оштећени су путеви, мостови.

Амбуланта у Гружи је поплављена и неће радити.

Поплављена је и трафостаница у Гружи, па је и 200 домаћинстава у том делу општине без електричне енергије. Вода са изворишта Рибешка глава је за сада исправна, Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да обезбеде залихе воде за пиће, јер је вода продрла до изворишта, пумпе су искључене али ће водоснабдевање током дана бити нормално.

Две цистерне са: пијаћом и техничком водом поостављене су у Гружи.

Штете у општини су огромне: поред угинулих животиња преко 1200 хектара је поплавлјено, оштећени су путеви и мостови. Оштећена је пруга Крагујевац – Краљево па железнички саобраћај је у прекиду.

Позвани су и сви грађани општине Кнић чија домаћинства нису угрожена да се ставе на располагање Штабу, који координира акцију помоћи поплављенима.

Најављен долазак представника ресорних министарстава на поплављена подручја.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *