Ванредна ситуација у Книћу

Због обилних падавина током претходне ноћи и јутра, локални штаб за ванредне ситуације у Книћу прогласио је јутрос ванредну ситуацију на територији читаве општине.

Како је за Телевизију Крагујевац изјавио Зоран Кочовић, начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, најугроженија су села Губеревац, Балосава, Честин, као и Гружа.

Припадници Управе и чланови локалне самоуправе од јутрос су на терену, где црпе воду из поплављених објеката и евакуишу животиње.

Кочовић наводи да су, за сада, водотокови првог и другог реда у Крагујевцу под контролом, а проблем је то што кишна канализација не може да прими огромну количину воде у појединим насељима, па је дошло до изливања.

Припадници Ватрогасног батаљона у заједно са екипама ЈКП „Водовод и канализација“, по приоритетима, црпе воду из стамбених и подрумских јединица, док радници Шумадије раде на на извлачењу муља у Илићеву и Илиној Води.

Ситуација у осталим шумадијским општинама за сада је под контролом, тврди начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *