Управљање новцем и финансијама може се научити на забаван начин

Светска недеља новца, у Крагујевцу, је обележена бесплатним играњем “Коин и Фанд“ онлине симулације пословања и алата за подршку у одлучивању.

Едукација ученика и студената, уз менторе из привреде, одржана је у организацији Центра за финансијску едукацију и оснаживање, Универзитета Сингидунум и “Каза Форте”, уз подршку Канцеларије за младе.

Софтверско решење, под називом “Коин и Фанд“ има за циљ едукацију ученика и студената, о предузетништву и пословању малих и средњих предузећа и њихових представника.

Бесплатно играње Коин и Фанд симулације организовано је у Бизнис иновационом центру.

Корисници су имали прилику да виде како њихове одлуке, као директора фиктивних компанија, утичу на пословање целокупног предузећа.

Допринос пројекту дали су и представници предузећа из Крагујевца као и неколико банака, који су својим искуством из праксе, помогли студентима да, кроз реалну симулацију и задатке, превазиђу препреке, које их очекују у пословању.

Апликација је развијена у консултантској кући “Каза Форте” и састоји се од неколико модула.

Обележавања светске недеље новца има за идеју да се што више деце и омладине упозна са важношћу управљања новцем и финансијама, кроз забаван и интерактиван начин.

Разним активностима, ова недеља, до сада, је облежена у више од 165 земаља света, уз учешће преко 32 милиона деце.

Опширније у прилогу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *