Уређења Еко парка у Илиној води

Активисти “Крагујевачке алтернативе” су, у сарадњи са члановима Удружења бивших осуђеника “После кише” и грађанима организовали акцију уређења Еко парка у Илиној води.

Према речима организатора, намера је да се укаже на тренутно стање је у Еко парку, али и да се овој еколошкој оази и једном од омиљених излетишта Крагујевчана врати некадашњи сјај.

Чишћење, грабуљање, озелењавање и садња цвећа – све то са намером да парк поново оживи. Мало труда, рада и добре воље било је потребно да се почне са уређењм Еко парка Илина вода.

Позиву за уређење и озелењавање парка одазвали су се и чланови удружења бивших осуђеника “После кише”.

Организатори акције наводе да су животиње из ини зоо врта превезене на место где имају хуманије услове за боравак, јер у парку о њима више нема ко да брине.

Свих петоро радника су у претходних месец дана напустили зоо врт у Илиној води, јер су за свој рад месечно добијали осам хиљада динара.   У Крагујевачкој алтернативи кажу да

предстоји уређење стаза и расвете, али и враћање животиња у ову еко оазу.

Потом следи повратак скулптура у Еко парк и организовање спортских догађаја и традиционалних манифестација, као што је “Васкрс у Еко парку”.

Крањи циљ је да се проблем опстанка Еко парка дугорочно реши, да се како кажу иницијатори акције, парку “врати душа” и да поново постане место које Крагујевчани радо посећују.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *