Уручен школски прибор деци из социјално угрожених породица

Невладине организације „После кише“ и „Данувиус кер“ донирале су ученицима из социјално угрожених породица ранчеве и школски прибор.

Организатори акције наглашавају да им је свако дете подједнако битно и да им је циљ био да ученицима из социјално угрожених породица обезбеде квалитетан школски прибор којим ће започети нови разред.

Почетак школе битан је за сваког ђака, али и за његове родитеље.

Уневладиној организацији „После кише“ наводе да су за малишане чији родитељи нису у завидној материјалној ситуацији, уочи нове школске године, успели да обезбеде школски прибор. Ни родитељи, ни малишани нису могли да сакрију радост.

Помоћ у виду школског прибора и ранчева пристигла је из Аустрије, од организације „Данувиус кер“, чији је члан Оливер Качаревић и раније помагао крагујевачким малишанима и организацији „После кише“.

Чланови удружења После кише кажу да су желели да и деци из социјално угрожених породица омогуће да успешно започну школску годину, па су за малишане обезбедили ранчеве пуне свезака, бојица и оловака.

Уколико грађани желе да помогну организацији „После кише“ и малишанима донирају школски прибор, то могу учинити у Соколани, свакога дана од 10 до 21 сат, или их контактирати путем фејсбук странице или имејла.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *