Уручена највиша признања града Крагујевца – Ђурђевданске награде

Статутом града Крагујевца предвиђено је да се на Свечаној седници која се одржава 6. маја у здању Старе скупштине традиционално додељују награде и јавна признања.

Годишње Ђурђевданске награде и Плакету Светог Ђорђа добијају истакнути појединци, установе и организације који су између два Ђурђевдана остварили посебне резултате у различитим областима.

Традиционално, градоначелник је уручио признања. Овогодишњи лауреати Ђурђевданске награде су: у области уметности Предраг Илић, Сања Живковић, Зоран Игњатовић, у области медицине проф. др Милован Матовић, новинарства Миодраг Стојиловић, образовања Марина Петровић Јилих, у области привреде компанија LionEight, у области хуманитарног карактера припадници Ватрогасно спасилачке бригаде за учешће у спасавању угрожених након разорног земљотреса у Турској.

Одлуком градоначелника Плакета Светог Ђорђа додељена је генералном директору ФК Рданички Игору Конатару и тренеру првог тима Феђи Дудићу за изузетне спортске резултате.

Ђурђевданска награда установљена је као признање које се додељује за изузетан допринос у афирмацији, промоцији града Крагујевца у земљи и иностранству, појединцима и установама који су учинили добробит за развој локалне заједнице, као и у својим професијама.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Уручена највиша признања града Крагујевца – Ђурђевданске награде”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *