Уручена признања најбољим научницама на Универзитету у Крагујевцу

Међународни дан жена и девојака у науци је, на Универзитету у Крагујевцу, обележен доделом признања најбољим научницама на 12 факултета и Институту за информационе технологије Крагујевац.

Научнице са највише резултата у научно-истраживачком раду у протеклој години истакле су да је признање универзитета привилегија, али и обавеза и одговорност за будући рад.

Признање су ове године понеле: Марија Мирић, истраживач са Економског факултета, Драгана Крстић ванредни професор ПМФ-а, Јелена Пуреновић, ванредни професор Факултета техничких наука из Чачка, Фатима Живић, ванредни професор Факултета инжењерских наука, Јелена Младеновић ванредни професор Агрономског факултета у Чачку, Ива Деспотовић, доцент Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, Сања Маричић, професор Педагошког факултета у Ужицу, Јасмина Огњановић доцент Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој бањи, Соња Лучић, ванредни професор Правног факултета, Александра Михајловић, ванредни професор Факултета педагошких наука у Јагодини, Јелена Арсенијевић Митрић ванредни професор ФИЛУМ-а, Сања Матић, асистент Факултета медицинских наука, Јелена Катанић Станковић, виши научни сарадник Института за информационе технологије Крагујевац.

Како би се осигурало једнако учешће жена и девојака у науци, Уједињене нације прогласиле су 11. фебруар за Међународни дан жена и девојака у науци, а крагујевачки универзитет последње три године додељује признања најбољим научницама. Њихови резултати утичу на афирмацију крагујевачке академске заједнице и самог универзитета.

Добитнице признања, њих 12 научница, наглашавају да је Универзитет као њихова база препознао труд, дугогодишње одрицање и улагање у науку и да награде охрбарују долазеће генерације младих научница у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *