Уручени грантови за најбоље бизнис идеје

У оквиру пројекта “Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина”, Бизнис иновациони центар је најуспешнијима уручио грантове и сертификате.

Овај пројекат спроведен је уз подршку локалне самоуправе, а да би се унапредио положај младих у Крагујевцу.

Обука за програм пословних вештина за започињање бизниса, коју је похађало 40-оро младих кандидата, успешно је завршена.

Била је намењена младима, старости од 18 до 30 година, који су имали прилику да представе своје пословне идеје уз стручну помоћ предавача који су оцењивали њихову одрживост.

Како би се на што бољи начин представили будућем послодавцу, кандидати су могли да науче како се пише радна биграфија, мотивационо или пропратно писмо, али и савладају вештине које су неопходне за квалитетну пословну комуникацију и јавни наступ.

Ауторима најбољих пословних идеја уручено је укупно пет грантова.

Пројекат „Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина” је спроведен у оквиру заједничког пројекта града Крагујевца и Бизнис иновационог центра, посредством Канцеларије за младе.

Поред обука, кандидати су добили основне информације о предузећима у којима ће, већ почетком наредне године обавити тромесечну стручну праксу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *